tisdag 17 augusti 2010

Lammet som blev över

Ta lammbitarna som alltid blir över när du köper ett helt eller halvt lamm. Benen, bringan, revbenen. (Köper du står det ofta kokkött på förpackningen.) Skär bort cirka ett kilo kött i bitar.

Bryn bitarna i smör. Krydda med salt, svartpeppar, rosmarin och lite nyriven vitlök.

Häll i lite Sherry, Madeira eller portvin.

Ta en buljongtärning eller en matsked fond och kokande vatten så att det täcker.

Låt grytan stå och puttra. Den är färdig när köttet delar sig. Det tar en till en och halv timme.

Red av med lite majsena och grädde om du vill ha en sås.

Servera med nykokt potatis, eller bulgur.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva... det känns som en varm härlig höstgryta :)

Granne med potatisodlaren sa...

Ibland skulle jag vilja, ja, önska, att jag bara kunde slänga ut ett Välkommen. Kom och ät. Det vore så kul.

Jenny L sa...

Det hade varit trevligt Eva! Tack för att du la ut receptet. Ska försöka mig på att laga det någon dag.

Granne med potatisodlaren sa...

Du får berätta om det blev bra. Bon appétit!