fredag 17 september 2010

Läs!

Jag har hittat en favorit bland alla krönikörer som skriver i de stora dagstidningarna. Hon heter Anna Laestadius Larsson och idag skriver hon om vår inställning till alla som inte är som vi. Jag gillar att hon är lågmäld och gärna tar upp både och. Ja, att hon anstränger sig för att förklara hur vi kunde hamna fel utan grova pekpinnar.

6 kommentarer:

Annika sa...

Japp, har också upptäckt henne, tack vare bytet av dagstidning! Jag önskar så att fler skulle ta efter hennes nyanserade sätt. Det blir inte bra när livet, politiken och samhället polariseras. Det finns fler sanningar än en enda.

Granne med potatisodlaren sa...

Du har så rätt. Nu har jag två favoriter. Anna L L på fredagar och Johan Croneman på torsdagar. Croneman är väl inte den mest nyanserade, men han har analys.

Evas värld sa...

Hon är verkligen en av mina favoriter, nya intressanta perspektiv, genuint feministisk!

Granne med potatisodlaren sa...

Tänk att Svd är hennes hemmahamn. Det är väl därför så många säger upp DN. Du var klok som tog det beslutet.
Vill du tjuvkika, kolla om Stockholms bibliotek prenumererar på PressLibrary, då kan du läsa Croneman på torsdagar.

kajsastina sa...

Jag har fått en provprenumeration av dottern på SvD och har tidigare antingen köpt 1 ex i veckan, men läser tidningen också på webben. Läser alltid L.L.´s Jag gillar inte heller då man buntar ihop människor i grupper och fäller kategoriska omdömen om hur dessa är.

Granne med potatisodlaren sa...

Vad bra att du får prova. Mitt tips är att även du kollar om ditt bibliotek har PressLibrary . Då kan du fortsätta att läsa den tryckta tidningen på nätet.