måndag 18 oktober 2010

Jag önskar

att vi alla som vill införa demokrati i Afghanistan kunde bestämma att lika mycket pengar som används till soldater och vapen, används till bistånd och utbildning. Då tror jag att människorna i Afghanistan kan vinna freden. Vi kan aldrig vinna den. Vi som kommer utifrån. I nio år har vi försökt vinna kriget och vi är inte en enda dag närmare fred. Jag önskar att vi fick en ny strategi.

3 kommentarer:

Evas värld sa...

Jag håller med om varenda bokstav. med vapen vinner man ingen fred, ingen utveckling, inget gott samhälle i detta sargade land som behöver utbildning och kunskap inte mera vapen och soldater.

Evas värld sa...

Något helt annat: Vilka fina bilder du har på din hemsida av dina akvareller, emalj och collage - collagen har jag inte tittat på tidigare, de är underbara! Men har du inte någon liten butik på nätet så man kan köpa saker? Vad häbnder med dina sjalar och tallriksunderläggen...:)

Granne med potatisodlaren sa...

Vad du gör mig glad Eva. Du har helt rätt Jag borde ordna en riktig e-butik, men det står kvar på min att göra lista.

Jag säljer emaljbroscher, underlägg med turkos tussilago och sjalar genom tre återförsäljare här i Luleå bl a Norrbottens museum.

Mina bilder har jag sålt på utställningar. Och när vi har öppet hus i hantverks- och konstnärsbyn Kronan. Nästa gång är den 25 november.

Collagen gjorde jag till en utställning där jag sålde några och en del blev över. Bland annat vårt kommunalråd köpte in ett.

Jag har sålt några bilder från hemsidan. Då har folk antingen kommit till ateljén eller beställt genom mail.

De nya sjalarna ska jag ställa ut den 25:e och försöka sälja. Därefter ska jag vara med på en hantverksmässa andra advent.

De tar ju ganska många timmar att göra så vi får se om de som är kunder tycker att de är värda 450 kronor. Att sätta rätt pris är nästan svårare än att utföra jobbet.