fredag 29 oktober 2010

Nu sitter jag här i mörkret

och hoppas på att morgonen ska se ut så här när ljuset kommer. Men chansen är inte så stor. SMHI har redan berättat att det är tre plusgrader.

Nu rabblar Gunnar Axén, m, ordförande i socialförsäkringsutskottet samma mantra om och om igen. Ingen drabbas av att förlora sin sjukförsäkring, alla mår bättre av att bli fattiga och leva på 5 600 kronor i månaden.

Tänk jag hade hoppats på att han och andra t ex Ulf Kristersson, den nya socialförsäkringsministern, skulle lyssna på de som drabbats av alliansens felaktiga beslut. Men nej! Inte en chans. Bäst för alla med svåra sjukdomar är att vara sjuka, fattiga och helt utanför alla socialförsäkringssystem!

Annars blir de sjuka deprimerade enligt Gunnar Axén.

3 kommentarer:

Jane Morén sa...

Som jag sagt förr, jag tycker faktiskt inte att någon ska ha rätt att uttala sig ännu mindre stifta lagar om andra människor utan djupa kunskaper om effekter och konsekvenser. Det är lika galet som när främlingsfientliga uttrycker sina fördomar om invandrare, det bygger på antaganden. Gå i en annan människa skor innan du uttalar dig om vad som är bäst för den, framförallt, fråga individerna själva, de vet oftast precis vad de behöver för att komma igen om det går att komma igen. Det är vad har att säga sådana självgoda typer.

Maria Moln sa...

Han kan inte kallas människa. Tänker på Amelie som sa att t.o.m en kronärtskocka är bättre, den har i alla fall ett hjärta.

Granne med potatisodlaren sa...

Jane, du har så rätt! Man måste veta vad man vill och ta beslut efter det.

Maria, vilken bra beskrivning. Inte ens en kronärtskocka. :-))