onsdag 27 oktober 2010

Om att ta emot en gåva

Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten  tog emot en resa till Pau i sydvästra Frankrike av oljebolaget Shell. Sedan dess har hon hyllat bolagets miljömedvetenhet på sin blogg och i riksdagen.

Hon tycker inte att det är ett problem att folkvalda låter sig bjudas på resor av multinationella bolag. Hon anser inte att hon blev påverkad av resan.

Sedan bjudresan har hon skrivit om Shell 13 gånger.

6 kommentarer:

Lars Holmgren sa...

Korruption kan ta sig många former, och med den moderna internationella definitionen av korruption "Korruption är missbruk av makt- eller förtroendeställning för personlig förmån eller till förmån för en annan person eller grupp till vilken man har ett lojalitetsförhållande."
Är det här ett solklart fall av just den sortens korruption.
Undrar om Arkelsten är medveten om den här definitionen? Partierna borde nog utbilda sina representanter.

Granne med potatisodlaren sa...

Varför så okunnig? Kanske du har rätt att partierna måste skicka sina förtroende valda på kurs.

Sophia Callmer sa...

Åh jag blir SÅ arg, Shell uppför sig mycket skumt. Här nere har de provborrat efter gas, vi var många som protesterade. Några vänner som bor mycket nära hade en dag plötsligt en man på gårdsplanen som skulle ta vattenprov i deras brunn, mina vänner hade inte fått npågon information om vad som skulle hända trots att de bor 500 m från borrplatsen. Allt var väldigt mysko och nertystat för att man inte skulle hinna reagera men då finns som tur är männsikor som Carl Piper.
kram till dig Eva!

Granne med potatisodlaren sa...

Ju mer jag tänker på vilket bolag hon lät sig bjudas av desto ilsknare blir jag. Vilken tur att det löste sig för er. All heder till dem som jobbar för sina grannar.

Annika sa...

Dumhet och dåligt omdöme snarare än korruption, vilket inte nödvändigtvis är bättre. Suck...

Granne med potatisodlaren sa...

Vi får se vad som händer. Vår statsminister vred sig som en mask och svarade inte på vad han skulle ha gjort om han hade blivit bjuden.