torsdag 11 november 2010

När jag rodnar

Slå på teven klockan 10.00 eller 17.00. Ja, sätt på TV4. Ingen annanstans i den svenska tevetablån är det så tydligt att det är ett utrymme, en tom tidsintervall som ska fyllas. Teve som lördagsbilaga. Tomma ekande minuter som en eller flera programledare ska fylla med...Ja, enligt Johan Croneman, rent nonsens.

Men det är inte bara där i tevelandskapet som det otänkta har en egen plats. Samma frågor utan mening och betydelse dyker gärna upp när Svt ska fylla sina förmiddagar och tiden mellan kvart över sex och sju på kvällen. Jag glömmer teven på när jag har tittat på vädret och kommer sen in i ett samtal som får mig att rodna. Det händer inte en gång utan ganska ofta. Jag lider med både den person som utfrågas och med de personer som ställer frågorna.

Känns det så för er? Har möjligheten att sända teve dygnet runt gett oss fler pinsamma teveminuter?

5 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jag ser nästan bara på, Kunskapskanalen eller program jag vill se så jag vet faktiskt inte. Men program som Förkväll tycker jag är 100% pinsamma! Om de program du menar är som det, då vet jag vad du menar. Då känns det som att mycket tevetid inte ger mer utan tvärtom.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag har varit slarvig och låtit bli att stänga av teven och då har jag hamnat i dessa pinsamma så kallade samtal. Precis som på Förkväll.

Jenny Lindgren sa...

Känner igen mina tankar i dina. Läs mitt blogginlägg från maj tidigare i år:
http://jennylindgrens.blogspot.com/2010/05/kyligt.html

Granne med potatisodlaren sa...

Vad bra du skildrar känslan vi får när vi tittar på dessa meningslösa teveminuter.

Jenny Lindgren sa...

Tack. Detsamma.