måndag 21 februari 2011

Vad möter unga människor på deras första jobb

Här är ett exempel på vad som sker med de unga som vill göra sitt bästa. Igår sände SVT dokumentären "Säljsekten". Här får vi se hur arbetsgivare låter små pojkar hitta på egna regler för de som ska sälja deras mobiltelefoner.

Alla avtal och regler på arbetsmarknaden bryts mot varje dag. Och exemplen i teveprogrammet är inte på något sätt överdrivna.

Tänk dig att du får ett jobb där det krävs övertidsarbete på 90 timmar i veckan och att lönen du får är 50 kronor i timmen. 

 Skäms arbetsgivare, skäms regeringen, skäms alla som tar ordet arbetslinjen i sin mun.

2 kommentarer:

Jane Morén sa...

Så himla bra att det här tas fram. Det är så här och ökar för var dag OCH Arbetsförmedlingen hejar på. Ut med folk till vilket pris som helst! Unga förhoppningsfulla människor sugs ut, slås ut, knäcks! Människan är en vara, blott en vara, som ska säljas, som andra varor. Hur kan folk tro vi inte behöver regleringar och skydd för de som företagen ska tjäna in sina pengar på?

Granne med potatisodlaren sa...

Och man ska inte tro att denna form av sektbildning är undantaget, det är snarare regel.

Tänk när de i IBM montern på datamässan i mitten av 1970-talet stod och kramade varandra och skrek "vi är bäst", då tänkte vi andra ringa efter läkare så att de fick tillbaka sin hälsa igen. Vad gör vi nu?