torsdag 14 april 2011

Strålande var morgonen när


Celina och jag vaknade före halv sex. Vi låg först kvar i solen och njöt av känslan att sommaren kommer strax. Sen klev vi upp och travade ut. Inga varma grader. Och nu strömmar molnen in från väster. Men idag gör det ingenting.

För igår var jag på trädgårdsmöte. Där fick vi drömma om blommande körsbärsträd och söta hallon på buskar med ovanliga namn. Tänk att vi satt där ett 50-tal personer och talade om jordens surhet och hur mycket kalk man ska använda på gammal havsbotten samtidigt som gatlyktorna lyste upp snön.

Det är APRIL.

En ständig balansgång mellan snödrivor och solkräm med solskyddsfaktor 25.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vilken skillnad på din och min dag!

Maria Moln sa...

Ja, det var längesedan snön försvann hos oss; scillan lyser blå och vitsippornas knoppar börjar öppna sig. Det är ljummet i luften hos oss. Känns nästan, men bara nästan, onödigt att åka iväg till Medelhavet nästa vecka. Kunde nog stanna här hemma och njuta istället.

Granne med potatisodlaren sa...

Carina, det är så stor skillnad så att den inte ryms i orden.

Maria, det är lika absurt varje april när vi sitter på altanen och solar ovanför snön. Igår var det varmt så varmt att jag svettades ett tag på eftermiddagen. Jag åt lunch på stan med en kompis och var på jobbet och fikade. En bra dag.