fredag 6 maj 2011

Heja Anna!
Svenska Dagbladet
06 May 2011

4 kommentarer:

Jane Morén sa...

Det är för sorgligt att många föräldrar själva inte ha ambitionen att förändra en ojämställd värld, åtminstone mammorna tycker man borde känna ett stort behov av att förändra. Anna skriver bra om viktiga saker! Finns en stor frisk kraft i henne!

Granne med potatisodlaren sa...

Jag tror att det är först när vi ser hur våra döttrar inte får samma chanser och inte behandlas på samma sätt som de killar som de växt upp med som många reagerar. Jag har hört till leda att önskan att gå klädd i Barbierosa sitter i generna.

Jane Morén sa...

Kanske reagerar vi som efter skilsmässor blir ensamstående mammor tidigt, när vi märker hur vi plötsligt behandlas i jämförelse med männen.

Granne med potatisodlaren sa...

Igår hörde jag hur Anders Borg fick säga i ekot, utan motfrågor, att tröskeleffekterna för de fattigaste ensamstående mammorna är så stora att det måste han göra något åt. Det är inte enligt honom bra att när en deltidsarbetande kvinna med tre barn får heltid(hur det ska går till) förlorar sitt bostadsbidrag så att löneökningen bara blir 50 procent. Lösningen? Ja, det är väl att ta bort bostadsbidrag till ensamstående mammor för de är ju så lata att de måste tvingas arbeta mer!