torsdag 13 oktober 2011

Hög lön

Vad säger vi vuxna till alla unga människor som slutar gymnasiet och börjar arbeta? Håller vi med Annie Löf, centerpartiets ordförande, och Lars Björklund, folkpartiets ordförande, att de har för hög lön när de tjänar cirka 14.500 kronor på heltid? Väl vetandes att de flesta ungdomar inte får arbeta heltid?

När de inte får jobb som ger dem chans att ta bostadslån så att de tvingas hyra dyra andrahandslägenter eller att bo kvar hemma? Detta till stor del därför att folkpartiet, centern och de övriga allianspartierna inte har någon bostadspolitik. Det är pengar som gäller oavsett. Alliansregeringen tycker att alla ska äga sin bostad om man får tro de beslut som de tar.

Hur ska någon ung människa kunna bo med en lön som är lägre än 14.500 kronor?

Det ungdomarna kan trösta sig med är att detta förslag om att politiskt lägga sig i hur höga löner vi har är tvärtemot hur arbetsmarknaden fungerar i Sverige.


2 kommentarer:

Evas värld sa...

Ja vad säger vi till dessa ungdomar när arbetarrörelsens företrädare har orimligt höga löner och dessutom får bostadstillägg, jag skäms över girigheten i de löner de tar ut och drömmer om ett parti med tak för löner och förmåner. Jag tycker det som de får över det taket skulle gå till viktigare ändamål i världen än att ge de redan rika mer.
När jag säger det blir jag kallad utopisk drömmare - hellre det är girig realist

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, varför är retoriken så långt från verkligheten?