måndag 10 oktober 2011

Låt alla ha samma regler

Oj,oj, oj vad tomma tunnor väsnas. Det är fullständigt obegripligt att det värsta som hänt den senaste tiden enligt Stockholmsmedierna och deras anställda är att socialdemokraterna och vänstern inte ställde upp i Sveriges televisions partiledardebatt.

Det näst värsta är att Håkan Juholt varit så girig att han har kvitterat ut bostadsbidrag för att han bor i Stockholm. Ja, ett helt bostadsbidrag trots att han delar lägenhet med sin sambo. Han är skriven i en kommun där han inte har bott på många år, Oskarshamn. Hur kunde han vara så dum?

Jag tycker att det är helt obegripligt att välbetalda riksdagsledamöter har rätt till bostadsbidrag för att ha "råd" med en bostad i Stockholm. Låt dem dra av förhöjda levnadsomkostnader enligt samma regler som när vi andra arbetar på en annan ort än där familjen bor. Vilket innebär att ledamöter som har familjen i Stockholm inte får bidrag och traktamente. Precis som för vanliga löntagare.

Tänk er att en deltidsarbetslös mamma med två barn får bostadsbidrag. När hon lyckas få heltid och en högre lön inträffar det som ingen kan begripa. Hon måste betala tillbaka det bostadsbidrag som hon hade rätt till när hon var deltidsarbetslös. Bostadsbidraget räknas inte månad för månad, utan 12 månader i taget.

Det kallar jag en skandal.

De heltidsarvoderade politikernas girighet drabbar oss som en påminnelse om att vi måste aktivt kräva att de lever efter samma regler som alla andra.

Men att de som har minst, som tvingas att leva i ständig oro över sin ekonomi, inte får en chans att få det bättre det måste ändras snabbt, helst redan igår.

Inga kommentarer: