lördag 15 oktober 2011

Gubben i månen

Han är inte riktigt full. Han är i nedan. Men han lyser upp nätterna. Och håller mig vaken. Tillsammans med de uppenbara klassskillnader som har framkommit denna vecka. Vi har helt klart en politikerklass som har egna lagar och förmåner. För-måner.

En sak som retade min far, han jobbade med folkbokföringslagen, var att de riksdagsmän som hade/har sin familj i Stockholm men är skrivna mer än fem mil från riksdagshuset kunde ta ut både bostadsbidrag och traktamente. År efter år efter år.

Om något gott kommer ur Håkan Juholts och de andra riksdagsmännens uttag av gratis bostad vore det att reglerna ändras. Att alla som har sin familj i Stockholm blir av med bidrag och traktamente, och att de som andra får göra avdrag för dubbelbosättning om de har sin familj längre bort än pendlingsavstånd. Fem mil är inte långt bort idag när många pendlar 15 mil varje dag.

Sen hoppas jag att både Sveriges television och Sveriges radio slutar med att ha politiska kommentatorer. Både Mats Knutsson på teve och Margit Silberstein på radion tappade all sans och förnuft. De anonyma källor som de satt i knät på kanske jobbar på Kreab?

Inga kommentarer: