onsdag 23 november 2011

Alla dessa himlar

Vilka himlar vi har fått uppleva denna höst vid älvens strand. Vilka vibrerande vyer. En gåva som piggar upp när mörkret tagit över 18 timmar av dygnets 24.

Igår satt jag och kikade på teve när Haparanda socialdemokrater skulle berätta om hur de ska göra med sin äldreomsorg i kommunen. Förre kommunalrådet Sven-Erik Bucht har ju tillsammans med den övriga ledningen låtit Carema ta över ett 30-tal vårdplatser. Nu var det lika många till som stod på spel. Men partiledningen fick ta tillbaka sitt förslag. Då sa kommunalrådet Gunnel Simu att sparkraven på äldreomsorgen står kvar. De ska spara en miljon kronor nästa år.

Här kan ni läsa Malin Ullgrens text från DNKultur om sambandet mellan pengar och god vård.

Senare höll Gunnel Simu i en presskonferens angående planerna på en multiarena vid gränsen.

Enligt planen ska en tolvvåningar hög multiarena byggas på gränsen. Den ska bli 50 000 kvadratmeter stor, nästan dubbelt så stor som Ikeahuset och idag räknar man med att arenan kommer att kosta 800 miljoner kronor.
- Vi är beredda att satsa en stor slant för att förverkliga detta, säger Gunnel Simu, (s), kommunalråd till NSD.


Jag undrar om väljarna gör samma prioriteringar?

2 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilken himmel! Det har varit många magiska himlar denna månad. Ullgrens krönika var otroligt bra och tydliggjorde många tankar jag haft den senaste tiden. I östersund planeras det också för ett jättearenabygge. Samtidigt drar man in på gatlyse, äldreomsorg, större barngrupper i barnomsorgen....Så frustrerande.

Granne med potatisodlaren sa...

Eva, det är ibland svårt, mycket svårt i denna tid när våra skattepengar satsas på en guldkant i tillvaron för de som har råd, och inte på det som är nödvändigt för att de som behöver vårt stöd ska få ett bra liv.

Vilken tur att vi får njuta av dessa härliga hösthimlar i år efter allt regnande och all mörk asfalt.