måndag 16 januari 2012

Många små händelser blir en hel vecka

Det är så ofta vi kliver in i januaris vardagsgrå dagar med en känsla av att vi ska leva sen. I alla fall jag. Vilken tur att jag lockades ut och fick möta Kristin Lindqvist och Veronica Ruthberg på Geek town. De har flyttat i på Stationsgatan 36 mitt emot Galleri Skåda. Där finns massor av kreativa företag. Vilken bra idé att samla nya företag i ett hus där de kan växa och frodas.

Kuvös kallas det. Jag ser det mer som ett växthus med massor av rara växter.

På Skåda hämtade jag tre emaljbilder som varit på besök i Gällivare. Det var en kul överraskning att de fick vara med på muséets julutställning. Nästa utställning i Galleriet är Cecilia Siktröms grafik. Den vill jag inte missa. Hon är en konstnär som arbetar med kraft. Sitt ursprung har hon i Lycksele. Bilderna skildrar ofta starka kvinnor.

Julen är nu bortplockad. Det krävdes en del jobb i år. En och en halvmeter snö tornade upp sig framför uthusets dörrar. Den jobbade två man med för att vi snabbt skulle kunna flytta in alla dessa kartonger fyllda med nostalgi. Kvar stod en kalhuggen gran med flera kilo barr på golvet. Plastgran tipsar många om. Men  jag är envis. Utan grandoften blir det inte någon jul. Ett pynt som får vara kvar är den fina trådskulpturen från Monica Virding utanför Boden. Den passar varje dag.

Nu hoppas vi på fler dagar med riktigt dagsljus. Då känns det att tiden var inne för att ta bort adventsljusen.

2 kommentarer:

Evas blogg sa...

Gott nytt år! Du har en utmärkelse att hämta på min blogg.

Granne med potatisodlaren sa...

God fortsättning Eva. Tack för din omtanke.