onsdag 26 september 2012

Bakom flötet

Igår skrev DNs ledarredaktion om hur de uppfattar Norrbotten och dess medborgare. Jag undrar under vilken sten den redaktionen gömmer sig. I deras värld kan ingen plats i vårt avlånga land mäta sig med Stockholm. Ska allt gå bra så ska de som drar fötterna efter sig på asfalterade gator bestämma. Inte hårt arbetande människor.

"Ty förändringarna ligger inte bara på språknivå. Socialdemokraterna är som länge kunnat konstateras ett parti statt i förnyelse. Hur allvarlig och djupgående den är lär visa sig om inte förr så på kommande kongresser. Det blir då som Löfvenlinjen ska prövas mot partiets vänsterfalang. 

Vad anser kärnväljarna i Norrbotten om ledningens syn på jobb hellre än bidrag, acceptans för alternativ i välfärden och motvilja mot kraftfulla skattehöjningar för ”de rika”?" Läs vad Olov Abrahamsson skriver.

Ja, vad anser väljarna i övriga Sverige där arbetslösheten är betydligt högre. Är det svårt att leva i ett område med 7,2 procents arbetslöshet jämfört med 6,4 procent som i Norrbotten? I Kiruna, Arjeplog och Gällivare är arbetslösheten ännu lägre.

Läs på ni som tror en massa. Ta reda på hur det ser ut. Då kanske det ni skriver kan påverka verkligheten.


2 kommentarer:

Karin sa...

Jag studsade också för den där meningen. Vad sjutton menar karln, tänkte jag. Varför just den landsändan? Väldigt ogenomtänkt!

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, det är ju comme-il-faut på DN:s ledarsida att sprida folksägner!