fredag 14 december 2012

Siffermagi

Denna vecka har de som tror på siffermagi fått njuta av den minut när klockan var tolv minuter över tolv den tolfte december 2012. Vad som skedde. Massor med par gifte sig i Stadshuset i Luleå och en romantisk man väntade i köket på skolan i Rutvik. Utklädd till elefant friade han.

Hur lång tid det tar till nästa dag med alla sex siffrorna i datumet är lika? Tänk på en glass. Tänk på en revy. Just det, 88 år.

Magisk är också Betlehems stjärna när alla fina stjärngossar och tärnor sjunger på Lucia. Det var Viktor Rydberg som skrev dikten och Alice Tegnér som komponerade musiken. I år har otroligt många norrbottningar skickat in bilder på sina katter. Finast och utsedd till Lussekatt blev, Titta här.


Magiskt har hela 2012 varit för HM:s ägare Stefan Persson. Han har ökat sin privata förmögenhet med 25 miljarder kronor. Nu är han näst rikast i riket. Rikast är som vanligt Ingvar Kamprad.

Miljarder har även Teliasonera att ta vara på. Företaget Takilant fick en utbetalning till sitt konto på Gibraltar när Teliasonera skulle säkra mobillicenserna i Uzbekistan. Nu utreds det om det vjar en muta utbetald till Gulnara Karimova dotter till landets diktator.

SJ vill förebygga trafikkaos i jul. Vad gör de då? Kräver avtal med trafikverket om att de ska sköta snöröjningen på spåren och av växlarna dygnet runt? Skaffar reservlok och vagnar om några skulle frysa sönder inför julrusningen? Nej, nej, nej!

I förebyggande syfte ställer SJ in nästan 200 avgångar inför jul.

Minns ni hur Karin Mattson i Piteå lurade oss alla när hon hävdade att hon hade fått ett manipulerat mynt i affären. Nu säljs ett av "horkarlsmynten" på auktion. Pengarna ska gå till rent vatten för barn i världen. Auktionen är en del av musikhjälpen. Och nu kostar enkronan minst 60 000 kronor.

Om ni inte har läst Lena Lefflers artiklar om Näringslivsenheten i Boden. Läs här. Jag undrar och undrar över varför Jeanette Nilsson som är chef satsade en halv miljon på att söka EU-pengar när hon sedan betalade tillbaka dem.

De siffrorna är inte lika magiska.

Inga kommentarer: