onsdag 6 mars 2013

Tur att det finns blommande krokusar

Det är tur att det finns vårtecken som är helt oberoende av vädret. En lycka att krokusen slog ut just nu när snön yr.
Ingen kan påstå att denna bild ger några våraningar. Men det kanske den gör. Nysnö får ofta den gamla att smälta snabbare när plusgraderna kommer.

Ni vet det där med både och. En tråkig händelse som också kan vara en bra. Ett beslut som ser helt galet ut idag är alldeles rätt nästa vecka. Så där komplicerat som livet och samhället är får vi nöja oss med att se det mesta från fler sidor än en. Upptäcka alla grå nyanser mellan svart och vitt.

Se både fördelar och nackdelar med de val vi gör. I det enkla, att ta lock för öronen i tre veckor för att kunna flyga ner till lärdomens stad Uppsala, i det komplicerade se förbi de svåra upplevelserna och ta fasta på det som för livet rätt. Det är inte så lätt. Det är en tunn tråd att balansera på. Blir den isig är det lätt att hamna fel. Stuka sina känslor.

Då är det enkelt att koncentrera sig på det mulna vädret och snöyran. Snön finns och gör livet lite jobbigare. Vi har rätt att vara lite gnälliga och sura, lite om sig och kring sig innan solen skiner igen.

Inga kommentarer: