fredag 17 maj 2013

Med rumpan bar

Nu finns Sverige på fjortonde plats bland OECD:s länder. Vi har med rekordfart rasat ner i jämlikhetslistan

Och jämställdheten ökar inte direkt när tingsrätten i Umeå lägger fram sin friande dom i ett våldtäktsmål. En ung flicka håller ihop sina ben för att slippa bli våldtagen av två män som använder en vinflaska. Tingsrätten anser att det gör hon för att hon är blyg. Alla björklöven i björkarnas stad borde rodna redan nu.

Rodna borde dessutom företagsledningen för American Apparel. När de gör reklam för sina UNISEX-skjortor låter den  kvinnorna posera med rumpan bar. Jag undrar vem det är som visar hur lite de förstår av hur samhället har förändrats. Domarna i Umeå? America Apparel? Eller vem då?

Visbys kommunledning rasar för att Karlskrona vågar sätta upp en skylt om att solen lyser flest timmar där. Det är ju sant om man räknar alla soltimmar hela året. Men Visby anser att eftersom att de har vunnit sommarsolligor så äger de rätten till att kalla sig den soligaste stan. I så fall bor de Luleå vara med och slåss för här var det soligast förra sommaren...

Blir människor som behöver hjälp starkare av att leva på socialbidrag?

Blir tonåringar mindre sköra av att personalen på skolorna dras ned?

Det är två frågor som jag anser att förre kommunalrådet numera socialförsäkringsministern Ulf Kristersson, M , ska kunna svara på. Han säger:Jag vill veta om det inte är bättre att de som har psykiska problem står utanför sjukförsäkringen.


Vi är i listornas förlovade land och denna vecka publiceras två nya försök till att rangordna oss. En visar på att Luleå hör till landets 30 bästa kommuner att leva i. En annan att Bill Gates Microsofts grundare här mest pengar i hela världen, Ingemar Kamprad, Ikea, hör till topp fem.

Jämlikhetslistans tråkigaste besked är att fattigdomen ökar mest i Sverige.

Inga kommentarer: