tisdag 20 augusti 2013

Yrsel

Sensommarens frön yr i luften och de första kalla timmarna värms upp av solen. Sex varma grader, känns rätt kallt. Morgonens rapporter i radion känns isande.

Jag tror att informationen om att sjukvården går runt med hjälp av tusentals övertidstimmar, att många tvingas arbeta 16 timmar per dygn, kan få oss att fatta hur viktigt det är att kunskap och samhällsnytta ger goda levnadsvillkor. Att vi tar ansvar för att dom som arbetar med viktiga samhällsfunktioner får utföra sitt arbete på bästa vis.

Tro inte att landstingens ledningar inte vet att vården sköts med hjälp av nödlösningar. Det har de känt till länge.

Kallt drar det också när jag läser Maria Vedins text om drönarna i den norrbottniska skogen. Hon påminner oss om att Vidsel är Europas största provbas för amerikanska drönare. En ekonomisk transaktion på ytan, men ett säkerhetspolitiskt ställningstagande i verkligheten.

Ja, morgonen är full av nyheter som yr runt och det är ofta svårt att fånga in dem som är viktigast för oss i morgon, eller övermorgon. Men jag tror att om vi inte förstår, att alla har samma människovärde, kan vi glömma nästa vecka.

Inga kommentarer: