torsdag 19 september 2013

En broms, eller?

Brännande är fortfarande misstankar om korruption. Det är tur. För om vi inte reagerar på den; vad ska vi göra för att det bästa vinner och att samhället utvecklas. Risken för stagnation och tillbakagång är stor när gubbarna sitter i bastun och gör upp. I Boden är det Peab asfaltbeläggningar och Lars Olofsson som misstänks för att ha byggt ett stall till den tjänsteman som beställde asfalteringar på Trafikverket.

Lars Olofsson har tidigare sagt: Lagen om offentlig upphandling bromsar upp så att det blir svårt för kommunerna att utvecklas i lagom takt. Men det är kanske det som är priset för att samhället inte ska bli korrupt.

Jag minns en misstanke som fanns för länge, länge sen. Det var en upphandling inom länet som överklagats och nu fanns det flera som påstod att den tjänsteman som gjort upphandlingen inte följt reglerna på grund av en mycket dyrbar present. Den gången fanns det ingenting som visade att den misstanken var sann. Snarare fanns det klara bevis för att upphandlingen var klantigt utförd. Domstolen dömde att allt skulle göras om.

Den gången.


Inga kommentarer: