fredag 1 november 2013

Hurra för Kalix!

Först stormade Simone in över södra Sverige. Sen fick vi ta fram "Det andra könet" av Simone de Beauvoir när stippklubbägaren Dragan Bratic uttalar sig. Diskussionen om vad som är okej när det gäller att förnedra kvinnor når stormstyrka. Dragan Bratic säger:

Han säger:"Jag sorterar tjejer efter de som är snygga och duktiga och de som inte är snygga och duktiga"

Då är det tur att så goda nyheter kommer från Kalix kommun .

Hurra för alla som var och beslutade att socialnämndens verksamheter ska ha heltidsanställda, som jobbar två helger av fem och som inte har delade turer. 

Goda nyheter, eller nyheter som det stormar kring, kostar pengar. Det har de tre tidningarna NSD, Kuriren och Piteåtidningen lyft fram med annonser i en månad. Och de kommer att ta betalt genom abonnemang för webbtidningarna. Det har Västerbottenskuriren och Folkbladet redan gjort.  De har dragit för en digital ridå på sina webbplatser.

För första gången skulle alla som bor i Norden få vara med om en kulturell gala när Nordiska rådets priser delas ut. I år fick Kim Leine litteraturpriset på 350 000 danska kronor. Hans bok som skildrar Grönland har fått en av de elakaste recensionerna som publicerats. Författarens bakgrund i Norge, Danmark och på Grönland kan ju ha gett hans bok ett extra nordiskt skimmer.

Vi firar Alla helgons dag, vi som inga helgon har inom den svenska kyrkan. Katolikerna firar de vanliga själarna på Alla själars dag den 2 november. I år är det både och samma dag. Barnen de firar att de får klä ut sig och tända ljuslyktor. En rolig och lite spännande fest för alla.Inga kommentarer: