söndag 20 april 2014

Tårtkastning i spalterna

Det är som ett skämt! Ja, att Svenska Dagbladet låter Lars Ring intervjua Kristina Lugn som en hämnd på Matilda Gustavssons lysande porträtt av ledamoten i den svenska akademin. Lågt!

Så här låter Lars Ring författaren klaga:
Vi träffas för att prata om den nya pjäsen ”Hej, det är jag igen” – men först vill hon vara arg. Indignerad. Hon berättar att hon har ställt upp för en intervju med en ung journalist som dyrkar hennes dikter. Enligt Kristina Lugn satt reportern med pennan redo för att få skojfriska kommentarer och citatvänliga poesisnuttar, men var inte påläst.

Det är helt sanslöst. Eller så är det ytterligare en väg att visa hur sint hon är.

Det finns ytterligare en parallell som pågår sedan någon månad.

Magasinet Filter har publicerat en berättelse om familjen Eklund. Sigge Eklund är inte nöjd när han ser intervjun i tryck och använder då sin pod på Aftonbladet till att lägga fram sina argument för att han har blivit lurad till att ställa upp. Enligt honom skulle intervjun handla om hans bok.

Men chefredaktören Mattias Göransson stöttar reportern och när Sigge Eklund publicerat privat mail mellan honom och reportern så svarar redaktören med att plocka fram hela mailen.

Denna strid pågår än.

Jag undrar om detta är en  ny typ av journalistik, om de som blir intervjuade för att de vill synas kan använda publiciteten för att få ännu mer.

Tårtkastning upphöjt till hundra.

Inga kommentarer: