fredag 20 juni 2014

Vi matas med osanningar trots att vi betalar deras lön

Ser ni skedarna på väggen? Först undrade jag varför de hänger där, sen kom svaret som blixt på klar himmel: Anna Sjons Nilsson har naturligtvis samlat på gamla rostfria skedar för att ha ett minnesmärke över alla dessa lögner som vi matas med.

Idag fick vi en med råge när landstingsdirektör Toivo Heinsoo helt hamnat utanför sin roll som skattebetalad tjänsteman. Han försvarar att landstinget i Stockholms län, lett av Filippa Reinfeldt, (M), har sänt ut ett brev till alla som är ansvariga för ekonomin. I brevet stoppas redovisningen i delårsrapporterna av alla underskott. Han tycker att det är bra att inget sjukhus redovisar de stora underskott som genereras i år. De redovisningarna ska vänta till efter valet.

Vem tror han betalar hans lön? Moderaterna? Eller skattebetalarna som verkligen har ett behov av att få veta var deras skatter hamnar? Vi skulle behövas matas med mer än en sanning.

Det finns fler som får lön av oss skattebetalare som försöker stoppa undan sanningen. Tjänstemännen på Trafikverket hör till dem som inte drar sig för att stoppa undan sanningen. De använder sina kunskaper för att desinformera.

Denna vecka har vi inför årets största trafikhelg fått veta att all statistik som Trafikverket för fram när de vill bygga ut motorvägar, förbifarter och andra stora trafiksystem, för biltrafik är överdriven. Tjänstemännen påstår att trafiken ska öka men i själva verket stämmer inte deras siffror. Inte när de räknar dagens trafik, inte när de beräknar morgondagens.

För att fylla skeden med råge plockar en annan tjänsteman bort den rapport som visar att Bromma flygplats kan stängas. Trafiken är så liten att alla avgångar ryms på Arlanda. Men det tycker inte näringslivets organisationer är en bra idé. Och då träder ännu en tjänsteman fram och tar bort länken till rapporten på hemsidan och så påstår en chef att allt var fel.

Tänk om vi fick veta vad vi borde. Då skulle de Stockholmare som idag inte har en egen bostad kunna bo mitt i, mellan Bromma, Sundbyberg och Solna. Vore det inte bra för alla arbetsplatser och företag?

Nu får vi hoppas att allt fler missförhållanden granskas trots att 800 färre journalister arbetar på lokaltidningarna. Ja, för det är där de stora granskningarna sker som sen blir inslag i teve.

Inga kommentarer: