lördag 4 oktober 2014

Ljuset från norr

Jag sitter här och tänker på hur en karta över Sverige med den förra regeringen och den här skulle skilja sig åt. För det första får vi en statsminister som arbetat i Örnsköldsvik och vuxit upp i Ångermanland, för det andra får vi en utrikesminister som vuxit upp i Kåge i Västerbotten och börjat sitt vuxenliv i Värmland, för det tredje får vi en försvarsminister som har arbetat i Luleå som ledarskribent, för det fjärde får vi en jämställdhetsminister med rötterna i Malmberget, för det femte har Kristina Persson, framtidsminister sina rötter i Jämtland och för det sjätte kommer Lndsbygdsministern Sven-Erik Bucht från Haparanda.

Alliansregeringen hade inte en enda minister med erfarenhet av livet norr om Dalälven.

Nästa undran är, kommer dessa sex ministrar spela någon roll för hur norra Sverige utvecklas? Kommer vi att få den där järnvägen som går längs med kusten till Umeå och som skulle säkra alla transporter mellan industrier och råvaruföretag? Skulle vi som bor här uppe kunna samarbeta mellan de olika städerna utan att sätta oss i bilen?

(Bilden ja, Ljuset kommer väl från norr?)

2 kommentarer:

Eva Swedenmark sa...

Vilket härligt inlägg, hoppas deras bakgrund påverkar dem - och sjutton är det väl annars!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack, Eva, ja hjälper det inte så får vi väl lägga ner. Jag tänker hela tiden Hallandsåsens tunnel. 20 år av slöseri för att vinna 6 min. Och nu visar det sig att det går fortare att köra över Hässleholm. De miljarderna hade räckt till minst två Norrbottniabanor. Eller fullt underhåll på hela järnvägen...