tisdag 24 februari 2015

Det är kanske bland dem ett kristdemokratiskt parti ska söka sina väljare?

– De får ta hit de närmaste, sedan får det räcka. Sedan ska de lära sig svenska och det är ju många som inte gör det.
Det säger kristdemokraten Karin Lunde från Eslöv.

Idag får vi höra röster från förtroendevalda kristdemokrater i radion. Och deras inställning till dem som flyttar till Sverige närmar sig inte det kristna budskapet, om man använder en brittisk underdrift.

– Man måste lära sig språket och man måste lära sig den svenska kulturen. Man måste genomgå assimileringen för att kunna integrera sig. Man måste lära de som kommer till Sverige att umgås, säger Janis Salts, kristdemokratisk lokalpolitiker från Tyresö.
– Själv har jag lettiska föräldrar så jag kan den där biten sedan barnsben.

Man skulle kunna tro att det är lätt ha får ta hit en gammal mamma eller pappa eller barn som har fyllt 18 år. Glöm det!. Inte ens de som tjänar 500 000 kronor per år per vuxen i familjen får ta hit sina gamla föräldrar. Det är alltså inte en fråga om, att de kan försörja dem de vill ta hand om, utan något helt annat. Jag har följt flera fall där ensamma sjuka föräldrar har sökt om att få tillbringa sina sista år tillsammans med sitt barn och sina barnbarn, utan att de har fått någon som helst chans.

Avslag på avslag, aldrig ett positivt besked. Istället har de fått lära sig att låta bli att ansöka om ett uppehållstillstånd. Varje gång som de väntar på svar så är de förbjudna att besöka sina barn och barnbarn i Sverige. Med de handläggningstider som råder är det fullt möjligt att det går år utan att de kan komma hit. Istället får de nöja sig med att vara här några månader per år så länge som de kan resa.

Ett annat återkommande uttalande från kristdemokraterna, och deras kommunalråd i Uppsala, Ebba Bucht Thor, är att de vill sänka de bidrag som flyktingarna får under de tid som de väntar på uppehållstillstånd.
De får 25 kronor per dag!!!

Dessa pengar ska räcka till kläder, mediciner, läkarbesök, resor till närmaste migrationsmyndighet osv.

Hur lite vill kristdemokraterna att de ska få? 

Det säger sig självt att ingen kan klara sig på dessa 25 kronor så det gäller att det finns vänliga grannar som hjälper till. Och det finns det på många platser i vårt avlånga land. Föreningar som organiserar hjälp med kläder och resor. Privatpersoner som ordnar middagar där alla kan öva sin svenska, lärare som skapar svenskaklasser osv.

Det är kanske bland dem ett kristdemokratiskt parti skulle söka sina väljare? 
Inga kommentarer: