lördag 7 mars 2015

Kommer de att ge sig?

Kan du tala med tulpanerna?, frågade Signe, för länge sen när jag berättade att de var franska.
Har ni också lyssnat på Jacob Wallenberg och hans vänner? Visst är det fascinerande med dessa 30 direktörer som oläst skriver under på att inga avtal får sägas upp och omförhandlas. Inte ens efter tio år. Men hur ställer de sig till de avtal som de skrivit på med sina anställda? Är de också omöjliga att omförhandla? Glöm det!

I det avtalsområde som jag tillhör har alla arbetsgivare sagt upp alla avtal om arbetstidsförkortning. Alla arbetar nu 17 procent mer per år utan att få en enda krona extra för det. Det var fullt möjligt att säga upp alla dessa avtal enligt Arbetsdomstolen och vi kunde glömma att få lön istället för de dagar vi nu tvingas arbeta. Trots att vi hade avstått löneförhöjningar och fått ledig tid istället.

Ni som tittar på teves nyheter tror säkert att alla är anställda av den tevekanal som sänder dem. Men så är inte alltid fallet. Vissa tevekanaler har olika bolag för olika delar av tevekanalen, andra hyr in bemanningsföretag.

Ungefär så som Norwegian, eller SAS.

Tror ni att Jacob Wallenberg  som förste vice ordförande i SAS, vägrar att omförhandla flygbolagets avtal med de anställda eller de företag som de säljer resor till?

Nej alla anställda ska flyttas runt efter familjens Wallenbergs behov av miljardvinster som om de vore livegna. Men regeringen ska akta sig för att föra den politik som de har lovat väljarna.

Ja, våra folkvalda politiker har inte rätt att föra sin politik enligt Sveriges 30 rikaste, Regeringen ska veta sin plats.

Jag undrar när de blir nöjda? Ja, när dessa män med skyhöja löner som far där uppe mellan molnen i sina privatplan ger sig.

Inga kommentarer: