torsdag 28 januari 2010

Burkahatt och annat


Idag har nog alla tidningar i väst en nyhet som vi alla samlas kring;
En surfplatta från Apple. Grattis mr JOBS.


Trots att amerikanarna röstade bort republikanerna från presidentposten, tror de allra mest på Foxmedia. En tevestation som inte levererar nyheter utan som ger tittarna en ärkekonservativ syn på världen. En tröst kan vara att det opinionsinstitut som undersökt amerikanarnas medievanor inte ens ansågs trovärdigt av Fox.I London förhörs Justitieministern om hur han kunde låta Storbrittanien vara med och anfalla Irak före FN:s beslut om att det var lagligt. Det är i alla fall hoppfullt att de som stormade in i Bagdad utreder om det var enligt FN:s regler.

Hopp nummer två får jag när jag läser om att antalet universitetsstudenter som kommer från de allra fattigaste familjerna i Storbrittanien har fördubblats. Det tog 15 år för utbildningsministeriet att förändra förutsättningarna för skolorna i de fattigaste områdena.

140 miljarder euro, det är vad den franska presidenten ska kära bort ur den statliga budgeten. Annars når inte Franrike målen som gäller alla länder som har euro som valuta.Det ekonomiska mötet i Davos tror inte någon kommer att leda till något konkret. I Libèration som har sammafattat dygnets nyheter i ett tecknat magasin, Bande dessiné, tror redaktionen att Sarkozy kommer att skylla på USA om det inte blir stopp på banktjänstemännens girighet.

Det är modevecka i Paris. Tecknat är modet i Libé. Tänk när vi alla balanserar en sådan hatt på våra huvuden. Då behövs inga andra huvud- och hårskylare.

Bilden på barnen kommer från Haiti. Jag har valt att visa den i svartvitt. The Guardian som valde att visa dessa barn på rad ställde sig aldrig frågan varför?

Inga kommentarer: