måndag 4 januari 2010

Madmanshalsduk


När nian började sända Mad man i fredags då började jag sticka på min havsblå halsduk. Nu är den klar efter minst 12 avsnitt. Jag såg inte alla som sändes, men många, och förundrades över hur lätt det var att glida ur berättelsen. Den var så smooth att jag glömde bort vad som var på gång och tänkte på kläderna, hur de bodde, om det fanns strumpbyxor 1962, om svenskar bara slängde skräpet i naturen när de var på utflykt med bilen i början av 60-talet. Jag kunde inte fastna, kanske för att det fanns så lite att haka fast i.
Det känns tomt efter dessa tre da´r med stickningen framför tv:n, inte för att serien är dålig, men den är inte generös. Tur att det blev en halsduk i blått och en början på en lindblomsgrön.

5 kommentarer:

Evas värld sa...

Din blå halsduk är helt underbar! Synd med Mad men då, jag har liksom laddat för att se den, men mest för att jag älskar att se femtio,sextiotalsmiljöer. Får väl sätta igång och sticka framför avsnitten jag med.

Maria Moln sa...

Ett liv är lättare för de flesta människor tror jag. Kan dock ofta tänka att jag lever två liv. I det ena mår jag ok och anstränger mig att göra saker som man ska; jobba t ex. I det andra är jag bara ledsen och arg, förställer mig inte, försöker inte. Ett liv där man tungt bär sin sorg, ett liv där man låtsas för att orka.
Väldigt fina halsdukar Eva! Du är så kreativ att jag blir avundsjuk. Skicka mig en liten gnista är du söt.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag fick gnistor när jag lyssnade på Britta Marakatt Labba. Hon ger mig tröst med sina härliga berättelser både i ord och bild. Hon talade om hur samerna har fyra världar varav två under jorden. Både världen i himlen med Vintergatan och de två världarna under jord rymmer andar som ska se till att vi som lever i verkligeheten mår bra. Sen finns det andra som kan jagas bort. Vi får inte reta norrskenet för då kommer det och drabbar oss, men står vi stilla och njuter får vi kraft.
Tack för att ni tycker om min halsduk. Nu är nummer två på gång.

Jenny sa...

Vilken tjusig Mad men-halsduk Eva! Själv är jag helt uppslukad av serien. Har bara hunnit fem avsnitt på säsong ett än, men vem vet, jag kanske ledsnar efter ett tag. Det sägs dock att säsong 3, som börjar sända i morgon, ska vara bättre än de första två så jag tror jag ger det en chans till.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag ska absolut sätta mig vid teven i morgon och titta. Med en ny stickning.