måndag 4 januari 2010

Tips: blogga istället

Här är länken till Jane Birkin när hon sjunger Elise. Varje gång jag går runt byn med min Ipod blir jag lätt om hjärtat när jag hör hennes innerlighet.
Det behövs när man får veta att unga konstnärer som söker jobb för att försörja sig inte kan ha egna hemsidor om de vill lyfta a-kassa. Hade de varit unga män som har två jobb till exempel en arbetslös metallare som har extraknäck som deltidsbrandman, hade de kunnat fortsätta med jobbet på Räddningstjänsten. Men nu när de söker jobb inom vården samtidigt som de arbetar med sin konst på kvällar och helger,( d v s när de inte springer som timvikarier inom vården), får de inte visa sina bilder på nätet.
De regler som slå undan fötterna för konstnärer är samma som gäller för egna företagare. Det är inte meningen att de som är arbetslösa ska kunna tjäna pengar på det som de har gjort i det egna företaget.Punkt. I och för sig är det inte troligt att någon kan försörja sig på att visa sina bilder på nätet, men i teorin finns det en chans.
Men blogga får alla göra...

2 kommentarer:

Evas värld sa...

Jag tittade på samma sång från 69 - så unga de var då, Serge och Jane. Men hon är lika fin nu - jag var på konsert på Södra teatern 2004-05 och det var så bra. Kul att du hade med den låten!

Granne med potatisodlaren sa...

Det är rörande att se de gamla inspelningarna. Jag gillar verkligen bägge två, men finner inte deras dotter lika intressant som sångerska.