tisdag 29 juni 2010

Såld II

Jag kommer aldrig att glömma min yngsta dotters lycka. Klassen skulle göra en skoltidning. De var 10-11 år gamla och skulle använda sina språkkunskaper och sina bilder i ett eget magasin. Och nu hade den strålande glada lilla tjejen hittat den viktigaste rubriken som skulle stå överst på första sidan och på löpsedeln:
Sunderbybo har sålt Skunk. Nu mångmiljonär.

Skunk är en av våra första nätcommunities som startade 1998 av en ung kille här från byn. Han hade under sin tid på Konstskolan kommit på sin idé om en plats där alla unga kunde mötas och där de kunde uttrycka sig.  Skunk drevs i några år som ett eget projekt. Men i början av 2000-talet köpte det hypade Spray saiten. Det var då klassen gjorde sitt scoop. De var ensamma om den stora nyheten.

Idag är situationen en helt annan. Spray har låtit Skunk långsamt tappa sina medlemmar. Idag finns bara 4 000 kvar. På servrarna finns många av de texter som publicerats de senaste åren. Texter som är litteratur. I morgon stängs allt av. Då försvinner i värsta fall ursprunget till många av de berättelser som har publicerats de senaste åren. Bland annat Elin Ruuths bok "Fara vill" kom till som dagboksanteckningar på Skunk. Kolla här.

Inga kommentarer: