lördag 3 juli 2010

De osynliggjorda kvinnorna betalar

Håll i er och sätt fast säkerhetsbältena, jag kommer här för första gången att länka till Hanne Kjöller på DN. Hon är på Kristdemokraternas riksting och har upptäckt samma sak som vi andra. Kvinnorna finns inte. Ja, inte som personer som har ett eget liv och som arbetar utanför hemmet.
Hanne Kjöller är positiv till KD:s försök att förklara allt ont med de regler som vi gemensamt beslutat om i riksdagen. Men samtidigt gör hon en upptäckt. Ingen talar om allt det obetalda arbete som de flesta kvinnor utför under hela livet.

Hemma med barnen mer än åtta månader, kostnad minst 2 000 kronor per månad resten av livet.
Hemma med sjuka barn 75 procent av sjukdagarna, kostnad minst 2 000 kronor per månad resten av livet. Jobba 75 procent till barnen fyller åtta, kostnad minst 2 000 kronor per månad resten av livet.
Fixa allt som föräldrar och svärföräldrar inte klarar av. Beställa biljetter, ringa läkaren, handla mat, städa, tvätta och klättra upp på vinden för att leta efter svärfars käpp


Det är dyrt och arbetsamt att uppfylla de krav som Kristdemokraterna ställer på kvinnorna.  Kvinnorna hör definitivt inte till verklighetens  folk, de som skulle vinna på att rösta på Göran Hägglund.

3 kommentarer:

Jane Morén sa...

Ja, jag läste också det där och tyckte det var bra. Viktigt att det uppmärksammas och i siffror också.

Granne med potatisodlaren sa...

Jane, siffrorna kommer från en killkompis. Han beräknar att det är vad han har förlorat på att ta sitt ansvar för tre barn. Idag är han runt 50 och kan inte göra något för att höja sin kommande pension. Men det gäller väl för kvinnor också?!

Jane Morén sa...

Jo, jag förstod att siffrorna var utökad research och jag hoppas de siffrorna når ut till en bredare allmänhet. Jag blev glad för konkreta siffror, på något sätt biter det bättre som argument.