torsdag 30 september 2010

Dagens erbjudande:Vila på Storgatan

Hela stan var full med folk igår. Kvällsöppet, musik i alla gallerior och på Storgatan fick alla som ville vila en stund. Vi fick låna säng, kuddar, nallar och Muminböcker. Vilken idé!

7 kommentarer:

Maria Moln sa...

Très étrange skulle jag vilja säga. Eller? Kanske det var många som testade?! Mest barn? Kanske inte så många vuxna som vågade?

Granne med potatisodlaren sa...

Det var efter 18 så inte många barn fanns ute. De som vågade fråga och höra vad de tre performance artisterna ville var kvinnor 50+.
Jag hade lust att prova, men hann inte. Fick ranta på toa istället.

Jane Morén sa...

Jag hade nog inte vågat prova, skulle somnat direkt;-) Ser förresten en skylt i bakgrunden: Fritz Olsson, och minns att min mellanstadielärare hette precis så.

Granne med potatisodlaren sa...

Fritz Olsson var vår hjälte när vi hade ateljé i hans hus. Nu har hans butik flyttat till Ebeneserkyrkan. Och vårt hus blivit en pytteliten park. Det hade varit kul att prova. Hur känns det att ligga och läsa om Mumin mitt på Storgatan när halva stan vandrar förbi?

Jenny Lindgren sa...

Innovativt! Jag hade defintivt vågat ligga ner en stund, men bara om jag vore gäst i staden. Är inte det lustigt, att man blir mer modig som gäst i en annan stad än i sin egen? Som att de främmande ögonen känns mindre farligt dömande. Så kände jag ofta när jag bodde i Paris där jag tog för mig av staden, och den franska "publiken" fick allt tolerera mina kavata utspel.

Ps. Ser kallt ut! Får nästan lite julkänsla.

Granne med potatisodlaren sa...

Julkänslan tror jag kommer från att på den övre bilden finns kommmunens test av ny julbelysning med. Lampor i gatlyktorna. Ser du?

Ja, det är lättare att ta för sig och våga när man är anonym. Jag borde ha provat en säng men tiden räckte inte till. Hade för många med mig. De tyckte att upptåget bara var flum. Men jag gillar när människor tar initiativ.

Jenny Lindgren sa...

Det var nog just det, om än lite omedvetet kanske. Tänk vad ögat och hjärna ändå hinner registrera!