fredag 21 oktober 2011

Vad kostar det att bara tänka innanför ramarna?

Idag  och hela denna vecka tänker jag på Ganna Chyzhevska. Victor Estby som varje vecka skriver en dagsvers  i NSD skriver så här:

 Vårt Sverige är ett land som saknar brister,
här gäller lagarna och inga frister.

Här möter dig en migrationsminister


Tobias Billström heter han som fortsätter att envist hävda att det blir för dyrt om två generationer skattebetalare vill ta hand om sin Babuschka. Detta framfört av en minister som genomfört lagar vilka ger möjligheter att importera slavarbetare. Lagar som ger möjlighet att sälja arbetstillstånd till desperata människor som vill kunna arbeta och försörja sig själva.

Tänk er en familj där mormor och morfar skatteutvandrat till Spanien. Där mamma och pappa jobbar inom Schengenområdet och där barnen bor utanför Sverige men inom Schengen. Har Mormor som änka några bekymmer när hon vill återvända till Sverige efter att ha betalar nollkronor i skatt. Nej. Och så ska det vara. 


Nej, låt babuschkor som Ganna Chyzhevska har hela sin familj och släkt här i Sverige få avsluta sina dagar med dem. Tobias Billström flörtar med Sverigedemokraterna och hävdar bestämt att det är en fråga om kronor och ören. Jag undrar vad det kostar att flera generationer med barn och barnbarn tappar förtroendet för vårt samhäller och vår regering.


Smörblommorna vajar i vinden i slutet på oktober. Det beror på att vi fortfarande har massor med vatten och varma grader. Det kostar på enligt trafikverket.


Tänk utanför ramarna. Den uppmaningen får vi alla höra då och då. Det är 25 år sedan Yngve Bergqvist och hans team skapade ishotellet. Nu är det Trädhotellet i Harads som gäller. 


Grattis Britta och Kent Lindvall till ert pris.

Det finns många människor som tänker utanför ramarna och hittar nya saker. Men få når ut. Jag gläds verkligen åt att det finns framgång för det som inte ryms innanför ramarna. Framgång för det som inte finns beskrivet i reglerna. Jag hoppas att Ganna Chyzhevska når framgång i Europadomstolen.

3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Tack för dina kloka tankar!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack Eva! Hoppas att du har det bra vid din Storsjö strand.

Evas blogg sa...

Tack, jag har det fint. En sådan vacker höst var det längesen jag upplevde.