onsdag 19 oktober 2011

Motsatsen till mediadrev

Landstingsrådet Filippa Reinfeldt får sitta och gulla på bästa sändningstid. De anställda läkarna och forskarna inom cancervården i Stockholms län ber om resurser så att patienterna ska få vård inom de tidsgränser som gäller. Men det har den högsta sjukvårdspolitikern inte tid med.

Två statsråd i alliansregeringen bryter mot riksdagens bestämmelser som gäller gratis bostad. Den ene är partiledare i Kristdemokraterna. Han kämpar för att bli omvald, men här driver inga politiska kommentatorer sina egna teser om att Göran Hägglund ska bort. Den andra är centerpartist och jordbruksminister och före detta partiledarkandidat. Eskil Erlandsson bor tryggt kvar i sin riksdagsbostad utan att skämmas.

Sjuka och arbetslösa ska arbeta utan lön. Det här ska inte vara något bidragssamhälle, säger Fredrik Reinfeldt. Istället får hans grannar i Täby chansen att lyfta 50 000 i bidrag till nya köksöar och städade sexrumsvillor.

Men bostäder  för vanliga ungdomar, äldreboenden för de som kan klara sig med lite hjäp, utbildningar för de som förlorat sina jobb, sjukförsäkring för de som lider av svåra kroniska sjukdomar det är inte aktuellt i alliansens Sverige.

Vill vi byta ut våra socialförsäkringar mot fler köksöar?
Inga kommentarer: