söndag 22 januari 2012

De missade ett öppet mål

Jag vet inte hur många borgerliga ledarskribenter jag talade med under de tio månader han gavs som uttryckte den renaste form av nedlåtande klassförakt mot mannen, och förakt för den landsort han ansågs stå för. Det lågintensiva drevet på otaliga borgerliga ledarsidor inleddes redan dag 1. Det fortplantades ut i public service och ekade vidare i en Margit Silbersteins eller en Mats Knutsons ”djupanalyser”. Detta skriver Göran Greider i Aftonbladet. Vill du läsa mer så titta här.


Jag vet fortfarande inte varför vissa personer i ledningen för socialdemokraterna offrade guldläget denna höst när alliansen tappat bort sin trovärdighet. Varken rikskapitalbolag som väger blöjor och skickar vinsten till skatteparadis, eller friskolekoncerner som delar ut datorer och ställer in undervisningen, eller den rekordhöga arbetslösheten fick regeringen ur balans. Inte ens när sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt vägrar att svara på varför hon har sålt skattebetalarnas egendom till läkare för en bråkdel av värdet, inte ens då, lyckas socialdemokraterna ta över replikerna.


Diskussionerna har gått höga. Men inte om det som kommer att spela någon roll. Nej, de högavlönade politiska reportrarna på teve, de nöjer sig med att berätta vilket skvaller de hört på stan. Istället för att underlätta för väljarna. Vi vill begripa varför Håkan Juholt var så farlig. Var han ett hot? Mot?


Reortrarnas pigavdrag? 

Inga kommentarer: