fredag 5 april 2013

Han höjer arvodet med 70 procent

Idag läser vi om familjen i Kalix som hittade en konserverad larv bland kantarellerna. En produktutveckling kanske?

En person som hela tiden utvecklade sin verksamhet var Göran Gustafsson. Denna vecka delas vetenskapliga priser ut av hans stiftelse till bland annat Thomas Helleday som utvecklar en metod att döda cancerceller utan att påverka kroppen på samma sätt som vi gör med cellgifter eller strålning. Göran Gustafsson började som skogsarbetare i Norrbotten.

Han har blivit en av de hjältar som vi kan se upp till. En annan är Linus Persson. Ja, han avgjorde torsdagens match mellan Luleå hockey och Färjestad efter tolv sekunder i förlängningen

Vår statsminister ser Marcus Wallenberg som en hjälte när han arbetar som ordförande i LKAB. I år har ordförandearvodet höjts med 70 procent, och lönerna med 6 procent över tre år.

Under veckan har socialdemokraterna kongress i Göteborg. Denna gång har SSU fått igenom en av sina hjärtefrågor. Nu kommer partiet att ha ett krav på att alla arbetslösa ungdomar ska få delta i en arbetsmarknadsåtgärd inom 90 dagar. En reform som skulle kosta cirka 2 miljarder kronor.

En nyhet som dominerar utlandsbevakningen denna vecka är vad som ska hända i konflikten mellan USA och Nordkorea. Jag har inte riktigt förstått vad som har hänt. Var det USA som började trappa upp konflikten när de övcade med bombplan när gränsen, eller var det Nordkorea som började med att hota amerikanerna?

Denna vecka var kort men intensiv. I Luleå bor numera fler än 75 000 invånare. Några av dem vill bli nästa kommunalråd. Det är bra om många ställer upp och presenterar vilka frågor som de vill driva. Men får vi verkligen veta vad som denna veckas kandidater tycker är viktigast?

Inga kommentarer: