lördag 6 april 2013

Vad är en människa?


Jag tänkte presentera lite gubbsjuka som publiceras idag i Aftonbladet. Det är Staffan Heimersson som fabulerar. Jag undrar hur redaktionen anser sig ha råd med denna otänkta ordmassa. Är han och de andra männen som han "citerar" hotade av att Hollande väljer att ta sina vallöften på allvar?

"Vi pratade politik. Fransk politik. Bara elände. Stolsgrannen, en konsthandlare från Montpellier, fortsatte: ”Under Hollande är vi alla Les Misérables.”
Han hade syftat på att om inte socialisternas huvudkandidat, den briljante Dominique Strauss-Kahn, på ett hotellrum i New York förgripit sig på en invandrad städerska hade Frankrikes socialistiska regering haft ett annat ledarskap än François Hollandes stolliga och kapsejsade.
”Hollande”, sa sedan en diplomat i Paris, ”är det största politikerfiaskot i Efterkrigseuropa. Allt han rör vid går åt skogen”...

Hur en person som ägnar sin fritid åt att utföra planerade sexuella övergrepp på flickor och unga kvinnor i organiserad form kan vara briljant i Staffan Heimerssons ögon, berättar mer än den gamle korrespondenten antagligen vill. Ja, om hans syn på människor och människors värde.

Om varför kvinnor tjänar två miljoner kronor mindre än männen i vårt land. För de män som tänker likt Staffan Heimersson, ser och såg, ju inte kvinnor som människor utan som något annat. Obstakler.
2 kommentarer:

Min blogg sa...

Dessa sorgliga konservativa män, vilken plats de har tagit och får ta i våra media...

Granne med potatisodlaren sa...

Sorgligt är ordet! Tänk att de i hela sitt liv har kunnat kvotera in sig själva och sina kumpaner.

Hoppas att du får en härlig söndag med vårkänning.