måndag 6 maj 2013

De privata ägarna vann

Finbesök på ängen en vanlig vardag. Herr storspov har tagit sig en sväng runt björken och lockar på de andra som sitter där i diket. Först händer ingenting, sen kommer de ut på sin tidiga morgonpromenad. Men det är så långt borta att jag inte når fram. Jag hör deras debatt och deras lockrop men inte ens mitt längsta objektiv får in dem i sökaren.

Dagens läsning är vår alldeles nya sopsorteringsguide, där jag letar poesi. Det finns ett upprepande som sjunger mellan raderna. Och jag får lära mig något nytt. Det finns tre olika förslag om ställen där jag kan lämna min slitna kaffekopp. Den kan läggas i grovsoporna, lämnas till återvinningscentralen och skänkas till återvinningsmarknaden. Det är en hel vetenskap i korta sentenser.

Var det någon mer än jag som såg de två partiledardebatterna igår? Först lyssnade jag till slutdebatten inför valet till sametinget. En chans att få lära sig något helt nytt. Den andra debatten med partiledarna från riksdagen gick i gamla hjulspår.

En retorisk bild fick mig att se hur socialdemokraterna ser på skattesänkningar, jämfört med regeringen.

" Ni använder ett sprinklersystem när ni sprider pengarna, vi använder en tillbringare för att fylla rätt glas."

Det sa Stefan Löfvén.

Annie Lööf, C, ville förbättra skolan med hjälp av ung företagsamhet, Göran Hägglund, KD, göra de privata vårdföretagen mer öppna samtidigt som han vägrar berätta vilka apotek som är bra. Den stora skiljelinjen går mellan det svenska folket och våra politiker, ( förutom Jonas Sjöstedt, V) när det gäller skattepengarna som vinstutdelningar till riskkapitalbolag.

Igår fick vi veta att ett av dessa bolag sålt sina Apotek som de köpte för tre år sedan. Priset? Jo, 195 procent mer än de betalade till oss skattebetalare...

Inga kommentarer: