söndag 5 maj 2013

On the rocks

Det känns avigt att servera blommorna vatten on the rocks. 

Obekvämt! I Frankrike skulle huden kännas för trång, här uppe vid älvens strand får vi hämta våra vantar.

Kanske att ylle hjälper mot isiga majmornar, men det hjälper inte mot det som är obekvämt, för trångt, som sitter illa.

Ni vet när våra skattepengar används för att lura de anställda, skattebetalarna, och de som skulle fått utbildning, vård eller omsorg. Idag berättar DN om ett bolag som Stockholms kommun erbjuder de gamla när de söker hemtjänst. Bolaget har lurat personer i Irak att de ska få 26 500 kronor i månaden för en 40 timmars vecka. I själva verket har de anställda fått arbeta långt mer för som mest 8 000 kronor per månad.

Vad säger då kommunen om att de använder skattepengar till att stötta detta företag?

"Vi har hört rykten" 

Företagets representant hotar DN:s reporter när hon vill höra vad de vill säga.

Vad har hänt? När blev våra skattepengar tillgängliga för skojare och ohederliga företagare? När fick vi skattebetalare nöja oss med att vem som helst ska ha tillgång till de pengar som vi betalar in?


• Just nu förhandlar Miljö­partiet, MP, och regeringen om en skärpning av arbets­krafts­invandringslagen.
• Migrationsminister Tobias Billström har länge stretat emot, men efter avslöjanden om utnyttjande är han nu öppen för en förändring. Billström menar dock att bindande anställningskontrakt för arbetskraftsinvandrare strider mot den fria avtalsrätten.

Ni ser själva. 
Regeringen och Tobias Billström tycker att det är viktigare att företagare kan fortsätta lura skattebetalarna och de anställda, än att få ordning på var våra pengar hamnar. 

Då känns det som om den där isen från vattnet ute på altanen finns överallt. Ja, som om vi tvingas navigera oss fram mellan olika stora vassa isflak. Vår lagtext säger en sak, våra avtal säger en sak, men med hjälp av nya regler utmanövrerar Tobias Billström tilltron i landet. 

På samma sätt som han gör med sin bosättning. Han bor i Skåne på pappret för att få alla förmåner och skatteavdrag som de som har dubbelbosättning får. Och eftersom att han är minister tvingas han inte vara skriven där han bor med sin familj. Där hjälper han till med att urholka respekten för lagarna. 

Trots att han är blond och blåögd.

Inga kommentarer: