fredag 21 mars 2014

Bloggvännerna i bokhyllan

Jag har grävt i min något ostädade bokhylla efter att jag fått inspiration av Eva S.

Hon är en av mina mest inspirerande bloggvänner. I min bokhylla trängs hennes böcker om Amanda Rönn i Sundsvall med de fina bärböckerna från Östersund och många andra som hon skrivit tillsammans med sina kollegor Annica Wennström och Maria Herngren ofta under pseudonymen Emma Vall.

Nästan längst ner syns Annika Estassys Solviken som  vi som läser hennes blogg har fått vara med om att se växa, från en idé till en utgiven roman. På valborgsmässoafton kommer hennes nästa "Croissants till frukost"ut och den ska jag beställa. Annika är en otroligt medryckande och positiv person. En som alltid har nära till skratt även de dar när hon jobbat så hårt att hon borde vila.

I mitten högst upp finns Jane Moréns Ta parti för barnen. Den har hon sammanställt tillsammans med Ingrid Sillén. Hon skriver otroligt varma berättelser om livet här och nu. Hennes poetiska Ansiktet i händerna om vad som hände när hennes mamma fick en stroke, eller Kaneltimmen om att arbeta i äldrevården är två böcker som finns i min hylla.

Det finns ingen ordningsföljd i detta inlägg som jag har tänkt ut men där uppe till höger står en ungdomsbok, Beskjuten,  som Victor Estby har gett ut tillsammans med Stefan Estby. Victors dagsverser längtar jag efter när jag hämtar min prasslande NSD varje lördag. De är också utgivna i hans bok "Versting" och om du har tur så kommer han tillsammans med sin fru Ulla Olsson till din stad  med deras föreställning. Dessutom har han Och Fred Lane gjort en föreställning med Victors verser och Freds musik.

Jag hittade också Anna Gunnerts fina bok om Gunhild von Gegerfelt, Bjärehalvöns första kvinna som var konstnär. Hon är en kär vän som numera bor i Bjärsjölagård på Österlen. Där ger hon ut Österlen 360 grader tillsammans med Sophia Callmer. Sophias blogg har jag följt i många år och det är en glädje att få se alla hennes bilder från livet i Lövestad. Men hon vänder blad och flyttar österut i april och då får vi veta mera om hur det är där borta vid Brösarps backar.

Nu när jag skriver om olika bloggar med som har plats i min bokhylla vill jag tipsa om en helt ny. Denna vecka började Andrea Lundgren blogga i NSDs webbtidning. Här är en länk till den.

Nu har ni fått massor med lästips och jag har hittat igen den där teaterbiljetten som jag hade gömt. Nu hoppas jag att den fortfarande gäller till valfri föreställning, även om den varit gömd i två år. Det är ett av dagens uppdrag att ta reda på. Ett annat är att träna den andra hjärnhalvan i keramiken på KKV. En bra dag, fylld av optimism.

2 kommentarer:

Lena Lindberg sa...

Tack för dina boktips!

Ulla Anderstedt sa...

Tack för ditt trevliga inlägg om bloggvänners böcker. Så positivt!Jag läser också Ewas och Annikas blogg.
Trevlig helg!