lördag 8 mars 2014

Sluta putsa ytan

Jag bara luras. Så här har snön inte fallit på två månader. Det är lätt att göra en bild med hjälp av olika digitala hjälpmedel, men ska det vara lika lätt att låtsas vara det ingen är. Ja, jag tänker på hur olika public service behandlar sina anställda. Soran Ismail får inte åka runt och ha föreställningar och skriva twitter som tar ställning mot rasism och människofientlighet om han skulle vilja fortsätta tala i Sveriges radio. Men en svenskfödd kritiker på Sveriges television twittrar så här på kvinnodagen:

Nalens garderobssnubbe däremot...Huuuuuge vagina.

Det är där som jag får syn på hur olika det är att vara en med nätverk och svensk bakgrund och för en som har kommit hit. Hur vi aldrig kommer ifrån att vår rädsla för dem som inte är som vi hela tiden får oss att ta olika beslut inför samma frågeställning.

Ja, ledningen för public service bara luras. Det är inte så att de strikt håller på att ingen får ha åsikter och ta ställning detta valår om de ska höras och ses. Det beror på.

Det beror på hela tiden.

Beror på vad vi vill se. Hur vi vill förhålla oss till de regler som public service har att följa.

Sluta luras och att putsa ytan. Ett skämt från Soran kan inte skada vårt förtroende för P3, men ett gubbsjukt  ordval ger Sveriges television kanske ett kletigt och sexistiskt ställningstagande.

 

Inga kommentarer: