måndag 3 mars 2014

Visst är min vän kocken häftig

Snyggaste kokboken nånsin. Innehåller alla recept som vi behöver för att fixa till klassisk fransk husmanskost. Inte en enda bild finns det mellan recepten. Formgivningen av maträtterna lämnar monsieur Pellaprat till kocken.

"Det är med matlagning som med mycket annat - hur enkelt det än är som man vill åstadkomma, så utesluter inte enkelheten kvalité; det är i själva verket lika lätt och billigt(sic!) att göra en sak väl som att göra den slarvigt."

Så här börjar Monsieur Pellaprat sin bok om det han älskar mest. Och jag håller andan när jag använder hans något föråldrade recept. Soppor och grytor är bäst.

Men till ål på bourgognevis sträcker sig inte min nyfikenhet det får någon annan prova.

2 kommentarer:

Eva Swedenmark sa...

Spännande, har du provlagat något recept?

Granne med potatisodlaren sa...

"Det är med matlagning som med mycket annat - hur enkelt det än är som man vill åstadkomma, så utesluter inte enkelheten kvalité; det är i själva verket lika lätt och billigt(sic!) att göra en sak väl som att göra den slarvigt."

Så här börjar Monsieur Pellaprat sin bok om det han älskar mest. Och jag håller andan när jag använder hans något föråldrade recept. Soppor och grytor är bäst.

Men till ål på bourgognevis sträcker sig inte min nyfikenhet det får någon annan prova.