onsdag 30 april 2014

Inte gömt i snö

Tidigt i morse vaknade jag utan att kunna somna om. Ute är det iskallt och allt är täckt med ett tunt lager snö. Inte gömt i snö, bara med en vit gnistrande dekor.

Läser två artiklar som får mig att ilskna till. Dels är det Fredrik Federley, centerpartisk riksdagsledamot som hävdar att partiets historia inte rymmer den tid när Bondeförbundet var brunt. Detta trots att all forskning visar att många av medlemmarna i de svenska nazistiska partierna 1933-45 kom från Bondeförbundet och gick tillbaka till sitt gamla parti.

Den andra artikeln tror jag först inte på. Det är Centerns ungdomsförbund som vill hänga ut 1 maj-demonstranter på Twitter. Förbundet uppmanar medlemmar och andra att fota"zombieliknade vänsterpropagandatåg" och lägga ut bilderna på Twitter.

Ungdomsförbundets ordförande Hanna Wagenius tycker att idén är lite rolig.

Bägge dessa utspel kommer från makthavare i Sveriges förmögnaste parti. (De har sålt en massmediekoncern för en miljard.) Kan ingen konsult hjälpa dem att ta itu med viktigare saker? De har ju råd att anställa de bästa om nu deras egna idéer inte räcker till.

Ja, det blåser kallt här i vårt land. Polisen i Jönköping låter ett nazistparti demonstrera på 1 maj och får mig att frysa. Det finns ju en dom från Högsta domstolen som slår fast att polisen ska förhindra brott och därmed inte ge demonstrationstillstånd till partier som bryter mot grundlagen.

Varför har inte polischeferna i Jönköping läst den domen?


Inga kommentarer: