torsdag 2 september 2010

Nästan sommar och lite gnäll


En söt smulgubbe fanns i landet idag. Det är uppäten. Krukan med lavendel har tagit ny fart och blommar med mindre knoppar än i juli.

Goda omen.

Mindre goda omen är att vi sakta men säkert har förändrat vårt samhälle från ett där meriter väger tungt, till ett där många jobb tillsätts genom kontakter. Ännu en förändring som gjort oss mer lika länderna söderut. Jag tycker att det är en utveckling som är farlig för både vårt samhälle och för alla ungdomar som ska ut på arbetsmarknaden.


Hur ska kritik som leder till utveckling av olika verksamheter och till högre kvalité framföras på en arbetsplats där de flesta har fått jobb genom kompisar?

4 kommentarer:

Evas värld sa...

Ja eller på en arbetsplats där alla är rädda för att bli sparkade nästa gång, då råder en tystnadens tyranni som alla mår väldigt dåligt av!

Granne med potatisodlaren sa...

Du har helt rätt. Såna chefer hade vi för ett år se´n. Som hotade och struntade i de anställdas meriter.

Anonym sa...

Hur det ser ut, det ser jag här där allt bygger på kontakter. Och det är ofta ingen vacker syn. Resultatet blir bristande kompetens, d.v.s ingen utveckling, ingen service, ingen kunskapsfördelning. Dessutom blir lönesättning skev, samt arbetsmoralen blir lidande eftersom man är släkt, kompisar osv.
Det är en farlig väg att gå.

Granne med potatisodlaren sa...

En vän sa till mig att det börjar likna ett land där man delar ut förläningar. Det vill säga att det parti som har makten byter ut alla inklusive städarna på alla statliga myndigheter. Men så illa är det inte än. Kommer aldrig att glömma när jag träffade ett medelålders par på tåget från Montpellier mot Paris. De hade fyra vaktmästartjänster på ett ministerium och levde väl. Jobbet gjordes av andra som de anställde för mycket låga löner. De tyckte att det var självklart de hade ju hjälpt den sittande ministern under valkampanjen.