fredag 23 mars 2012

De tjänar mest

Idag börjar Grävande journalisters årliga seminarier i Malmö. Där finns Lotta Nilssons och Linda Danhalls texter om Outokumpus utsläpp i Torneå/Hapatanda med bland de fem som kan få årets guldspade. Jag håller tummarna!

Här kan du följa Linda Danhalls blogg om tiden i Malmö.

Carpe Diem skriver tre av NSD:s bloggare om. Fånga dagen skulle vi skriva på svenska. Det är en vacker tanke. Det att vi kan bestämma om att vara här och nu. Det kan vi ibland. Det är otroligt skönt när solen skiner och allt är på gång åt rätt håll. Men någon gång så är det mest grått och grått och då gäller det att fånga det som var så bra eller det fina vi längtar till.

Några som kanske längtar lite tillbaka är de morföräldrar och farföräldrar som gått i morfarsskola. 

Nu ska alla elever få chansen att möta en vuxen på de skolor där den äldre generationen använder en stund av sin tid till att möta de som är yngst.

Denna vecka har det handlat om vem som tjänar mest och vem som är rikast. Dessutom har vi läst en bok om hur vi ska göra för att kunna köpa det finaste huset i stan. Mest tjänar samma människor år från år. Och allra mest tjänar Anders Sundström. Han pendlar varje vecka till Folksam i Stockholm och lyfter en lön på mer än sex miljoner kronor.

Nu ska de enorma maskinerna som används vid malmbrytning servas i Boden. 20 nya jobb. Men i Kalix lägger TallinkSilja ner och 60 jobb försvinner.

Med ett mail fick de anställda veta att deras jobb ska flyttas till Stockholm. De får gärna flytta med.

Då gäller det att studera boken jag tipsade om. Ja, hur man gör för att öka värdet på sitt boende och hur man gör bostadskarriär. Sen börja förhandla om lönen.Hade det varit välbetalda jobb hade de anställda kanske kunnat pendla. Ja, på det sätt som militärer och Anders Sundström gör. Det hade funnits ett val. Frågan är om det finns ett nu.
Inga kommentarer: