onsdag 7 maj 2014

En soppa på nässlor och kyla

Nässlor och scilla och en handfull kalla grader
Nässlorna och scillan är ett första tecken på att trädgården vaknar. I år är det ett väldigt långt uppvaknade som pågår och pågår utan att ta slut. De iskalla nätterna då penséerna blir till isstatyer håller tillbaka allt annat. Det är bara Kirunarosen som sakta öppnar sina bladknoppar.
Bladknopparna öppnar sig i solen mot söderväggen

Men trots dessa hoppfulla tecken på att vi kommer att få en ny varmare tid så finns det beslut som får mig att rysa. Idag läser jag om Luleå kommuns beslut att stänga den rosade skolan för nyanlända flyktingbarn. Ja, stänga den verksamhet som prisats i hela landet utan att ersätta skolan med något annat. Välkomsten har utsetts till ett av Sveriges mest lyckade projekt inom skolvärlden men vad säger den politiska ledningen?
Kommunalrådet Yvonne Stålnacke (S) har tagit emot ett brev från lärarna på Välkomsten men hon är förtegen. Förhandlingar om verksamhetsförändringen pågår.
– Skolledningen och politiken har en uppfattning och Välkomsten en annan. Välkomsten har en jättebra verksamhet och jag värnar om de som finns där. Men från skolan säger man väldigt tydligt att det man gör nu behövs för att säkra verksamheten. Och för att göra det ännu bättre för dem de det berör, säger Yvonne Stålnacke.

Jag begriper inte vad hon menar.

Inga kommentarer: