söndag 21 september 2014

Grova lögner kan se ut på fler än ett sätt

Riskkapitalisterna sitter och darrar på sina rum och köper in nonsensartiklar för att visa på att friskolor med färre lärare och hög belåning är bättre för Sveriges elever än de kommunala skolorna.

Här kan du läsa det senaste från Svenska Dagbladet. Han kallar sitt debattinlägg "Grovt felaktig bild av svenska skolan".

I sin iver att stötta de skolor som skickar 100-tals miljoner kronor från de svenska eleverna till skatteparadis skriver Andrew Coulson, en självutvald expert från Washington, att det är bra för för Sveriges barn och ungdomar. Det vore mindre bra om alla pengar som vi skattebetalare satsar på utbildning skulle gå till undervisning och pedagogik!!!

Tala om att trassla in sig i ett nät av lögner.

Sveriges mest framgångsrika friskola heter Viktor Rydberg. Det är en stiftelse som två mammor startade för 20 år sedan. De är idag ledare för fem skolor som är de mest populära i Sverige på grund av de goda resultaten. Louise Westerberg och Louise Ankarcrona har som drivkraft att deras skolor ska vara de bästa för alla elever på skolorna, liksom när de började då deras egna barn var elever.

De har alltså inte pengar som affärsidé, utan den absolut bästa utbildningen.

Andrew Coulson som slåss för mer frihet i utbildningssystemet, slåss inte för de svenska eleverna utan för riskkapitalisterna. Många sitter idag med skolkoncerner som i deras ögon kan bli värdelösa, om de regler som både moderater och socialdemokrater lovat införa blir lag nästa år.

Läs här om den engelska regeringens slutsatser.

När Andrew Coulson ska berätta för oss som inte förstår hans inställning om hur bra det är med skolor som töms på skattepengar är han så ohederlig att han jämför skolor där föräldrarna har valt att sätta sina barn med skolor som får de elever som blir över.

Viktor Rydbergskolorna har visat att de som brinner för att skapa goda skolor kan göra en insats utan att flytta skattepengar till Guernsey. Men hur ska vi som medborgare se till att alla elever får tillgång till goda skolor?

Genom att låta riskkapitalbolag plocka ut pengar varje månad till skatteparadis?

Eller genom att stärka skolor där resultaten minskar? Göra som i Storbritannien och erbjuda goda utbildningsorganisationer att ta över de skolor som inte fungerar?

Vad ska vi kräva av dem som vill driva skolor med skattepengar?

Inga kommentarer: