lördag 2 januari 2010

Ibland är mycket, för mycket

Skotta sig fram efter ännu än natt med snöfall är för mycket.
Skotta sig fram mellan disken och disken är mycket av mycket.
Snön får ligga stilla, disken bada i hon.
Vattnet forsa i karet.
Bubblorna dansa och skummet yra.
Mycket för mycket
är ibland lagom.

6 kommentarer:

Jenny sa...

Det låter precis som hemma hos mig. Snö- och diskberg. Snön kan jag pulsa fram i, men nu kan disken inte vänta längre. Det är bara till att dyka ner i skummet.

Granne med potatisodlaren sa...

Efter skum kom flykt. Vandrade längs med älven och tittade på solnedgången. Nu ska jag fastna med stickning i hand fram för Mad men.

Maria Moln sa...

Diskmaskinen har tagit hand om disken hos mig. Nu gäller det bara att klara av att äta upp matProblemet hos oss är att vi gjort för mycket mat som blivit över närbåde amerikaner och fransmän varit här; man vill ju inte kasta mat. Vi har nyss kommit hem från underbar solig och blåsig skridskotur på Båven. Hade matsäck med fårfiol på isen, men det finns fortfarande kvar...

Granne med potatisodlaren sa...

Låter härligt att sväva fram över isen. Men kallt. Vi har minus 19. Disken som inte fick plats i diskmaskinen var bland annat kalkonfat och långpanna. Vad gör man med kalkonresterna? Crepes?

Jenny sa...

Mad men. Jag har beställt hela boxen och hade hoppats få den levererad innan helgen, men så blev det inte. Är den bra? Har hittills bara hört lovord.

Granne med potatisodlaren sa...

Speciell. Otrolig scenografi. 60-tal rakt igenom. Jag bara fastnade: i tre avsnitt igår. Nu är jag inne på nummer tre idag. På söndag ska nian ha visat 18 avsnitt sammanlagt inför nästa säsong. En sak som vi 2010-tals människor ser framför handlingen, är att de dricker sprit och röker oupphörligen. Jag blir nästan hälsofanatiker.