Sugen på marmelad?
Här är ett enkelt recept som går fort att göra.
Ta fyra gamla äpplen.
Saften från en citron.
2 dl syltsocker
en hel kanelstång.
Skala och skiva äpplena. Häll citronsaften i en kastrull med äppelklyftor och socker. Låt sjuda till allt är mjukt. Lägg i kanelstången och sjud i några minuter.
Häll upp marmeladen i en burk.
Frys om du vill spara den.
2 kommentarer:
Mums! Tack för tips, måste skaffa mig ett äppelträd bara. Till sommaren kanske...
Akta dig för de ryska. Mina har stått i jorden i fem år utan att vilja blomma. Fick veta av en nyutbildad pommolog, (heter det så?) att de ryska äppelträden som är anpassade för att växa vid älvens strand är mycket långsamma. Hon hotade med att det tar 10 år innan jag får se den minsta lilla blomma. Och jag som tränar min ryska och aldrig får svar.
Skicka en kommentar