onsdag 17 mars 2010

Vårvinter

Tolv timmars sömn. Inte en mörk minut sen igår morse. Det kallas lyx. Eller vårvinter.
S som ska fara söderut påminde mig om skillnaden mellan Mälardalen och älvens strand igår. Plockade fram bilder från förra påsklovet. Gröna gräsmattor på Observatoriekullen och lysande vit snö i byn, samma dag.
Det är i april den stora skillnaden märks som mest. Då är det nästan smärtsamt att röra sig från det ena till det andra. Oavsett riktning.
Bilden är från Hägnan. Inne på kaféet sitter skoteråkarna med overaller som avger bensinångor, tur att det finns två salar. Det är också vårvinter. Skotrar, bensinångor och go'fika.

3 kommentarer:

Jane Morén sa...

Vilken bild av Sverige! Allt finns där: röda hus med vita knutar(vem kom på det egentligen, att husen skulle vara röda och knutarna vita), den grönsvarta, kompakta skogen, den tjocka, vita, vackra snön, och fullt med liv i bilden: skidåkare (frilufts-och naturmänniskor som vi är häruppe som inte sitter inne). Till på köpet är dagen strålande solig. Vilken drömplats, där skulle jag vilja vara och vara ledig, precis just nu, bara vara i naturen, dricka varm choklad i termos, äta ostmackor, sitta på ett sittunderlag, kisa mot solen och ut över det vita landksapet, eller blunda och känna den värma.

Evas värld sa...

Vårvinter, ljus - det börjar komma. I morse tänkte jag att jag måste skaffa mörka gardiner till mitt nya sovrum, det blir för ljust på morgonkvisten snart. Mörkblå sammetsgardiner blir det nog.
Vad tycker du om nyaste Sekwaboken förresten?

Granne med potatisodlaren sa...

Jane, det är underbara dagar ute på älvens is med termos, renskinn och solen i ögonen.
Eva, mörka gardiner borde vi ha på sommarhalvåret. Men vi är ljusglada och vaknar varje morgon av att solen lyser på våra ansikten.
Det är så mellan mitten på mars till september.
Jag har inte beställt den än. Men när jag läser vad du tycker så ska jag nog satsa på att låna den.